Pasul urmator in recrutare dedicata asigurari

Introducere

Va impartasesc din experienta de un an de recrutare dedicata asigurari, pentru a intelege cu ce probleme ne confruntam si sa gasim impreuna o cale pentru viitor, cu atat mai mult cu cat 2020 adauga provocari suplimentare.

In 20 de ani de activitate in asigurari, am cunoscut direct mii de oameni din domeniu. In ultimul an am intrat in contact cu inca cateva mii, folosind relatiile existente, intalniri, telefon, email, Facebook si Linkedin.

Realitatea

Am observat ca exista 3 situatii care afecteaza candidatii potentiali si pentru care caut o solutie:

  • candidati carora le propun locuri de munca si care citesc mesajele la cateva luni dupa ce se termina angajarea
  • cele cateva mii de persoane cu care sunt in legatura reprezinta doar o fractiune din totalul oamenilor care lucreaza in asigurari
  • exista oameni excelenti despre care imi este foarte dificil sa imi dau seama in ce judet sunt, unde ar vrea sa lucreze si ce stiu sa faca

Viitorul

Acum incep lucrul la o solutie tehnica pentru a rezolva o parte dintre problemele cu care ne confruntam. Primul pas este sa inteleg mai bine nevoile si sa urmez modul de lucru preferat de majoritate, de aceea va cer suportul in completarea acestui chestionarului anonim (puteti sa il dati mai departe prietenilor sau cunoscutilor din asigurari pe care vreti sa ii ajutati).

Va multumesc anticipat!

Rezultate sondaj

Sondajul mentionat mai sus este inchis, in schimb pot sa impartasesc cateva concluzii:

  • in asigurari 70% folosesc Android, 30% IPhone
  • WhatsApp este aplicatia preferata pentru socializare si comunicare
  • Schimbarile legislative reprezinta cel mai ingrijorator aspect pentru domeniul asigurarilor