Viitorul asigurarilor auto in Europa

Introducere

Va mai aduceti aminte de vremurile cand in decembrie, aproape toata lumea scria polite RCA, cu pixul, de nu mai stiau cum ii cheama? Dupa aparitia imprimantelor, foarte multi dintre noi sunt relaxati in legatura cu asigurarile pentru vehicule. Oare va fi la fel in ceea ce priveste masinile electrice? Ce se va intampla in urmatorii ani?

Doar Tesla intentioneaza sa vanda cel putin 20,000,000 vehicule electrice din 2030 (anual), iar pana acum au demonstrat ca sunt rezonabili in ceea ce isi propun.

Tesla Insurance

Tesla Insurance a fost infiintata anul trecut in UE, sub forma unei companii de asigurari. In SUA functioneaza, la fel si in China, iar de curand, in Marea Britanie se pot obtine cotatii online.

Urmeaza Germania.

Licenta Tesla Insurance in Malta (pentru brokeri ar putea prezenta interes email-ul persoanei care a inregistrat firma, iar pentru asiguratori, ocupatia ei :)).

Citind clasele pentru care sunt licentiati, se observa ca pot acoperi cel putin RCA, Casco si CMR (sa ne aducem aminte ca Tesla intentioneaza sa produca si camioane).

Pasaport FOE

Tarile pentru care Tesla Insurance are pasaport FOE

Va incurajez sa mai verificati din cand in cand pasaportul FOE, pentru a vedea cand ajung si in Romania. Evident, nu inainte de … 202X sau pur si simplu X? Sper sa nu fie x→∞, ca in ecuatiile matematice la limita care ne-au placut atat de mult tututor, caci doar de aceea am ales sa lucram in asigurari :)

In paragraful de mai sus am facut o gluma – am incredere ca acest “disclaimer” va fi luat in considerare – daca nu, am sa citez in continuare un prieten: “Ce mult imi plac glumele mele!” :)

Cine este in spate?

Pentru cei care doresc sa isi cunoasca competitia, puteti studia urmatorul profil de LinkedIn.

PS

Si alti producatori auto importantii sunt foarte avansati pe aceasta tema, care nu este neaparat legata de electrificare, ci de senzori si de conectivitate. Pentru cei care nu isi fac griji despre viitor, nu am niciun sfat; pentru restul: invatati, invatati, invatati!

masina electrica cool